Zgodnie z moją obietnicą z insta wrzucam przepis na pyszne ciasto bezglutenowe delicja, które dziś w przypływie weny twórczej upiekłam. Też siedzicie na chacie z powodu kwarantanny? :)
To tym bardziej przepis się przyda!
Składniki:
2 jajka
1/4 szkl. mąki kukurydzianej
1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
pół szkl. cukru
pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 galaretki
czekolada mleczna
Ubijamy białka, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Gdy piana będzie dobrze ubita dodajemy do białek po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do małej tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
3 galaretki przygotowujemy według przepisu. Czekamy aż ciasto wystygnie, a galaretki stężeją. Wylewamy na ciasto. Na wierzch wylewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Na poczatku ciasto wygląda tak:
TA DAM!
GOTOWE!
SMACZNEGO!
Chcesz więcej fajnych przepisów?
Zajrzyj na mój profil na instagramie lub do mojego przepisownika.
No no prezentuje się całkiem fajnie. Smakuje pewnie również wybornie. Do weekendowej kawy jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Sprawdziłam, wyszło genialne!
OdpowiedzUsuńCieszę się! :)
Usuń