18:05

Najlepsza surówka do ryby! Mój przepis!

Dziś chciałam wam podać przepis na moją ulubioną surówkę do ryby. Nie wiem jak wy, ja bardzo lubię smażoną lub pieczoną rybę z ziemniakami lub frytkami i surówką. Taki trochę fast food, ale czasem można przecież pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa ;)
Surówka, którą robię i której przepis zobaczycie poniżej pasuje nie tylko do ryby, można ją podawać także z mięsem, ale nie ukrywam, że z rybą smakuje najlepiej.
To jedna z tych surówek, które moje dzieci uwielbiają bardziej niż frytki! No dobra, dosyć tego zachwalania, czas na przepis!

Najlepsza surówka do ryby




pół główki małej kapusty pekińskiej (lub 1/4 dużej)
dwie marchewki
duża pietruszka
pół selera
kawałek pora
łyżka majonezu
łyżka jogurtu lub śmietany jak kto woli
sól, pieprz do smaku

Kapustę drobno poszatkować, pozostałe warzywa obrać i zetrzeć na tarce, pora drobno pokroić. Wymieszać całość z majonezem i jogurtem lub śmietaną, dosmaczyć solą i pieprzem.

Zaraz pewnie co niektórzy mnie zrugają za ten majonez, ale wiecie co? W tej surówce musi być ta jedna łyżka majonezu, często robię tak surówkę i wierzcie mi, że próbowałam już naprawdę różnych jej wersji, z samym jogurtem naturalnym, z samą śmietaną, nawet z olejem. I co? NIE! Nie nie nie! Tutaj musi być ta łyżka majonezu! Bez tego będzie po prostu mdło!
Ja robię tak jak napisałam, ty możesz zrobić dodając tylko jogurt, ale wiedz, że to już nie będzie ten smak.

Jeśli lubisz rybę, a nie masz pomysłu jak ją przyrządzić może spodobać ci się przepis na rybę pieczoną z warzywami w szpinakowym sosie.


Przepis na rybę znajdziesz TUTAJ

Jeśli jesteś tu nie pierwszy raz zapewne wiesz, że choruję na Hashimoto i niedoczynność tarczycy. Moje przepisy, którymi się dziele są zdrowe i nie zawierają glutenu. Jeśli cierpisz na chorobę autoimmunologiczną, zajrzyj tutaj:

Ta książka rozprawia się z ośmioma najpopularniejszymi mitami o chorobach autoimmunologicznych:

Mit pierwszy: Skutki chorób autoimmunologicznych są nieodwracalne.
Mit drugi: Konieczne jest stosowanie silnych mocnych leków.
Mit trzeci: Gdy stosujesz leki na chorobę autoagresywną, efekty uboczne są bez znaczenia.
Mit czwarty: Poprawa trawienia i stanu zdrowia jelit nie ma wpływu na rozwój choroby autoimmunologicznej.
Mit piąty: Przejście na dietę bezglutenową nie ma żadnego wpływu na rozwój wyżej wymienionych schorzeń.
Mit szósty: Choroba autoimmunologiczna skazuje chorego na kiepską jakość życia.
Mit siódmy: Choroby autoagresywne mają podłoże genetyczne, czynniki środowiskowe nie mają znaczenia.
Mit ósmy: Twój układ odpornościowy jest, jaki jest, nie możesz go w żaden sposób usprawnić.

W książce znajdziesz ponad 150 opracowanych przez lekarkę przepisów na dania, które Ci przywrócą zdrowie.

1 komentarz:

  1. Pyszna surówka, gości u mnie bardzo często, nie tylko z rybą :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Diety i ich sekrety , Blogger