Hej!
Miałam Wam dziś wrzucić post podsumowujący moje wyzwanie, ale musicie jeszcze chwile poczekać. Okazało się, że dwa tygodnie to za mało, a ponieważ testuję TO serum, to wolałabym napisać wiarygodną opinię przynajmniej po miesiącu stosowania :)
Dziś mam dla Was coś lepszego! Obłędny przepis na bezglutenowe leniwe :)
Lubicie?
Ja przyznam lubię od wczoraj, bo wczoraj zrobiłam je pierwszy raz :)
Smaku leniwych pierogów z domu rodzinnego nie pamiętam. Moja mama częściej robiła kopytka niż leniwe. Dziś o tym przysmaku przypomniała mi koleżanka.
Bezglutenowe pierogi leniwe
Składniki:
kostka sera białego
2 jajka
sól, pieprz
mąka (u mnie ryżowa)
Wykonanie:
3. Dodaj tyle mąki, by udało się zagnieść ciasto. Mąki bezglutenowe są o różnej gęstości więc nie napisze ile dodałam mąki. Po prostu dosypuj tyle żeby udało się uformować wałeczek z ciasta i go pokroić.
Te pierogi robi się błyskawicznie. Zanim zaczęłam je przygotowywać - włączyłam wodę, powiem wam że nie zdążyła się ugotować, a pierożki były gotowe do wrzucenia :)
Gotujemy je kilka minut, aż wypłyną na wierzch.
Ja jadłam z ogórkami małosolnymi, moje dzieci na słodko z jogurtem. Także co kto lubi!
Polecam takie szybkie danie. Jeśli nie macie pomysłu na obiad to jest super pomysł!
Jeśli jecie gluten - można dodać zwykła mąkę pszenną. Na zdjęciu widać 1/3 porcji.
Każdy jeden wpis jest niesamowity! :D Myślę, że trzeba mieć do tego bardzo dużo zapału :) Czekam z niecierpliwością na kolejny wpis :D
OdpowiedzUsuńWygląda interesująco :) Muszę to przetestować w weekend ;)
OdpowiedzUsuń