Dziś chciałam Wam pokazać fajny patent na kiszkę ziemniaczaną.
Lubicie?
Ja uwielbiam!
Czasami wrzucałam ją do piekarnika i po prostu zapiekałam z cebulką lub po prostu przysmażałam na patelni, ale odkąd odkryłam ten sposób, nie robię jej już inaczej.
Łap mój szos przepis i ciesz się szybkim i smacznym obiadem.
Pieczona kiszka ziemniaczana inaczej
Do zrobienia takiej kiszki potrzebujesz:
Kiszkę ziemniaczaną
Dużą cebulę
Dużą paprykę
Cukinię
Boczek w plastrach
Mozarellę w kulkach
Olej, ulubione przyprawy
Kiszkę ziemniaczaną natnij wzdłuż i do każdej włóż kilka kulek mozarelli. Następnie okręć boczkiem. Naczynie żaroodporne skrop olejem. Paprykę, cukinię i cebulkę pokrój i wyłóż do naczynia, możesz też dodać ulubione przyprawy. Na warzywa układamy kiszkę, okręcona boczkiem i pieczemy pod przykryciem około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na zdjęciach poniżej zobaczysz krok po kroku ten przepis.
Jak Ci się podoba taki pomysł na obiad?
Zrobisz?
.............................................................................
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz