Lubisz słodkości?
Jesteś weganką?
A może bezglutenowcem?
Masz alergię na mleko?
Jajka?
Albo może jesteś na diecie i nie jesz nic, co ma w sobie cukier?
Myślisz, że zrobienie ciasta bez tych wszystkich składników jest niemożliwe?!
W takim razie cię zaskoczę! Przychodzę bowiem dziś do ciebie z przepisem na obłędnie pyszne, zaskakująco szybkie w przygotowaniu BROWNIE WEGAŃSKIE Z CZERWONEJ FASOLI.
Łap przepis i daj znać czy ci smakowało!
Wegańskie brownie z czerwonej fasoli
Składniki:
puszka czerwonej fasoli
2 duże banany
3 łyżki płatków owsianych
3 łyżki erytrolu
5 łyżek kakao
łyżeczka sody
Przygotowanie tego brownie jest dziecinnie proste. Wystarczy odcedzić fasolę i zmiksować z resztą składników. Wylać całość na blaszkę 20x20 cm i piec około 20 minut w 180 stopniach.
Po upieczeniu ja swoje brownie jeszcze polałam gorzką czekoladą, ale nie jest to konieczne. Ja zrobiłam to tylko dlatego, że po prostu został mi kawałek samotnej czekolady w szafce, a ja nie lubię takich ostatków trzymać 😂
To brownie dzisiaj robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni! Następnym razem myślę, że dodam do niego jakiś fajny olejek zapachowy i może skórkę pomarańczową do środka... ciasto idealne do eksperymentów, ale za pierwszym razem zrób w wersji podstawowej.
CZYTAJ TAKŻE: TIRAMISU BEZGLUTENOWE ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI BEZ CUKRU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz