Obserwatorzy

czwartek, 30 sierpnia 2018

Bezglutenowe pierogi leniwe - PRZEPIS

Hej!

Miałam Wam dziś wrzucić post podsumowujący moje wyzwanie, ale musicie jeszcze chwile poczekać. Okazało się, że dwa tygodnie to za mało, a ponieważ testuję TO serum, to wolałabym napisać wiarygodną opinię przynajmniej po miesiącu stosowania :)

Dziś mam dla Was coś lepszego! Obłędny przepis na bezglutenowe leniwe :)
Lubicie?
Ja przyznam lubię od wczoraj, bo wczoraj zrobiłam je pierwszy raz :)

Smaku leniwych pierogów z domu rodzinnego nie pamiętam. Moja mama częściej robiła kopytka niż leniwe. Dziś o tym przysmaku przypomniała mi koleżanka.

Bezglutenowe pierogi leniwe




Składniki:
kostka sera białego
2 jajka
sól, pieprz
mąka (u mnie ryżowa)



Wykonanie:

1. Rozgnieć widelcem ser



2. Dodaj jajka i sól - wymieszaj



3. Dodaj tyle mąki, by udało się zagnieść ciasto. Mąki bezglutenowe są o różnej gęstości więc nie napisze ile dodałam mąki. Po prostu dosypuj tyle żeby udało się uformować wałeczek z ciasta i go pokroić.




Te pierogi robi się błyskawicznie. Zanim zaczęłam je przygotowywać - włączyłam wodę, powiem wam że nie zdążyła się ugotować, a pierożki były gotowe do wrzucenia :)

Gotujemy je kilka minut, aż wypłyną na wierzch.

Ja jadłam z ogórkami małosolnymi, moje dzieci na słodko z jogurtem. Także co kto lubi!

Polecam takie szybkie danie. Jeśli nie macie pomysłu na obiad to jest super pomysł!

Jeśli jecie gluten - można dodać zwykła mąkę pszenną. Na zdjęciu widać 1/3 porcji.


SMACZNEGO! :)




Zapisz się do newslettera!




Share this article!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML