Dawno już obiecałam kilku osobom wstawić przepis na pizzę bez mąki, mleka i tłuszczu. Wybaczcie mi kochani ale nadeszły u mnie ciężkie czasy, moja córeczka od tygodnia leży w szpitalu i właściwie całe dnie tam spędzam. Wracam do domu na wieczór do drugiego dziecka, a w tym czasie tatuś pełni nocną straż. Jestem okrutnie zmęczona i fizycznie i psychicznie więc od razu przepraszam was za ten krótki wpis, ale jak to się mówi padam na pysk.
Przepis na pizzę na zielonym spodzie
Składniki na ciasto:
mały brokuł
kulka sera mozarella
jajko
7 łyżek otrąb owsianych
Na farsz u mnie (ty możesz dodać to co lubisz):
4 plasterki szynki
5 pieczarek
oliwki
ser do posypania
domowej roboty pasta paprykowa
zioła
Brokuł ugotuj krótko (ja gotowałam 10 minut na parze). Gdy wystygnie zblenderuj, dodaj rozgniecioną mozarellę, jajko i otręby. Ułóż na blaszce wyścielonej papierem, wstaw do piekarnika na 20 minut, temperatura 200 stopni.
Gdy spód się upiecze, poukładaj na wierzchu farsz i włóż jeszcze na kilka minut do piekarnika.
GOTOWE!
SMACZNEGO!
Ile taka pizza ma kalorii?
OdpowiedzUsuńsuper sprawa :) bardzo lubię takie zastępniki jeśli chodzi o zdrowe jedzenie :) pizza w takiej wersji będzie zdecydowanie lepsza :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować przepis, bo ostatnio mam ciągłą ochotę na coś "niezdrowego" ;)
OdpowiedzUsuńŁał! Zielona pizza :) Świetny przepis. Sprawdzę go już jutro :)
OdpowiedzUsuńO rety jestem wielką fanką pizzy i powiem że Twoja wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis! Nie przyszłoby mi do głowy, ze z takich składników można zrobić ciasto na pizze! NA pewno wypróbuje !
OdpowiedzUsuń