Obserwatorzy

czwartek, 18 lutego 2016

Pizza na zielonym spodzie bez mąki, tłuszczu i mleka!

Dawno już obiecałam kilku osobom wstawić przepis na pizzę bez mąki, mleka i tłuszczu. Wybaczcie mi kochani ale nadeszły u mnie ciężkie czasy, moja córeczka od tygodnia leży w szpitalu i właściwie całe dnie tam spędzam. Wracam do domu na wieczór do drugiego dziecka, a w tym czasie tatuś pełni nocną straż. Jestem okrutnie zmęczona i fizycznie i psychicznie więc od razu przepraszam was za ten krótki wpis, ale jak to się mówi padam na pysk. 

Przepis na pizzę na zielonym spodzie



Składniki na ciasto:

mały brokuł
kulka sera mozarella
jajko
7 łyżek otrąb owsianych

Na farsz u mnie (ty możesz dodać to co lubisz):

4 plasterki szynki
5 pieczarek
oliwki
ser do posypania
domowej roboty pasta paprykowa
zioła

Brokuł ugotuj krótko (ja gotowałam 10 minut na parze). Gdy wystygnie zblenderuj, dodaj rozgniecioną mozarellę, jajko i otręby. Ułóż na blaszce wyścielonej papierem, wstaw do piekarnika na 20 minut, temperatura 200 stopni.


Gdy spód się upiecze, poukładaj na wierzchu farsz i włóż jeszcze na kilka minut do piekarnika.

GOTOWE!


SMACZNEGO!




Zapisz się do newslettera!




Share this article!

6 komentarzy:

  1. Ile taka pizza ma kalorii?

    OdpowiedzUsuń
  2. super sprawa :) bardzo lubię takie zastępniki jeśli chodzi o zdrowe jedzenie :) pizza w takiej wersji będzie zdecydowanie lepsza :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę wypróbować przepis, bo ostatnio mam ciągłą ochotę na coś "niezdrowego" ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Łał! Zielona pizza :) Świetny przepis. Sprawdzę go już jutro :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O rety jestem wielką fanką pizzy i powiem że Twoja wygląda smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawy przepis! Nie przyszłoby mi do głowy, ze z takich składników można zrobić ciasto na pizze! NA pewno wypróbuje !

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML