Mam dla Ciebie dzisiaj HIT!
Przekąskę idealną na imprezkę np. Sylwestra, która doskonale wypieści Twoje kubki smakowe.
Mini snickers i to bez glutenu!
Zrobisz go dosłownie w kilka minut. Tak szybko jak się je robi tak szybko znikną z talerza, uważaj więc, by zrobić z podwójnej porcji :)
SNICKERS BEZGLUTENOWY
opakowanie daktyli bez pestek (ja kupiłam w Action)
masło orzechowe (najlepiej crunchy)
czekolada mleczna BG
Wykonanie jest dziecinnie proste: Otwierasz daktyle, wkładasz do niego łyżeczkę masła orzechowego i zanurzasz w roztopionej czekoladzie. Odstawiasz do lodówki na kilka minut. GOTOWE!
Zapewniam, że jest to najszybsza i najlepsza przekąska, jaką ostatnio jadłam. W smaku trochę przypomina popularnego batonika, ale ja uważam, że takie daktyle są o niebo lepsze.
Poniżej wrzucam Ci jeszcze kilka zdjęć z przygotowania mini snickersów.
Dlaczego warto jeść daktyle?
Daktyle są źródłem wielu ważnych składników odżywczych, takich jak błonnik, witaminy (takie jak witamina A, witaminy z grupy B) oraz minerały (takie jak potas, magnez, żelazo). Są one także doskonałym źródłem energii.
Daktyle są naturalnie słodkie i stanowią zdrowszą alternatywę dla cukru.
Ze względu na zawartość błonnika, spożywanie daktyli może pomóc w regulacji trawienia i zapobieganiu zaparciom.
Daktyle są wolne od cholesterolu i tłuszczu. Zawierają natomiast potas, który pomaga w regulacji ciśnienia krwi.
Daktyle zawierają przeciwutleniacze, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami.
..........................................................................
Jak się pozbyć cellulitu w mniej niż 2 miesiące?
Jeśli chcesz dać mi prawdziwego kopa, do działania, testowania i przygotowywania BG sztosów, możesz postawić mi kawę :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz