Obserwatorzy

czwartek, 16 kwietnia 2015

Papryczki plemniczki - PRZYSTAWKA Z AFRODYZJAKIEM

Dziś kolejny post z serii - potrawy z afrodyzjakiem. Przekąska idealna na randkę we dwoje. Jeśli zamierzasz rozgrzać partnera do czerwoności, to pikantne papryczki z pewnością ci w tym pomogą! ;)





Papryczki chilli to jedne z najbardziej popularnych afrodyzjaków. Dlaczego?

Papryczki chili podnoszą ciśnienie, podrażniają układ nerwowy, tak, że staje się on bardzo czuły na wszelkie bodźce zewnętrzne. Papryczki są niezmiernie pikantne, aczkolwiek już niewielka ich ilość pobudza. Jedzenie papryczek chilli lub stosowanie ich w formie przyprawy sprawia, że szybciej w żyłach krąży krew.
Mam też dobrą wiadomość dla pań na diecie - jedzenie papryczek chilli pomoże wam schudnąć i szybciej spalić tkankę tłuszczową, a zjedzenie takich papryczek przed seksem zabierze nas w inny wymiar! ;)

Oprócz papryczek do zrobienia plemniczków potrzebny będzie ser feta i ulubione zioła.

Wybór ziół, którymi przyprawisz plemniczki zależy od ciebie jednak ja sugeruję, by był to lubczyk. Lubczyk jest nie tylko niesamowicie aromatyczny, ale także wspaniale podnosi libido i potęguje ochotę na sex. Lubczyk bezsprzecznie wiedzie prym jeśli chodzi o afrodyzjaki pobudzające zmysły i poprawiające potencję. Dlatego warto zadbać, by nie zabrakło go w naszej kuchni jeśli chcemy mieć udane życie erotyczne.

No dobra, a teraz przepis na PAPRYCZKI PLEMNICZKI.


Składniki:
2 papryczki chilli
ser feta
zioła - u mnie lubczyk
jajko i mąka - robimy z nich ciasto naleśnikowe na koniec dodając szczyptę kminku
bułka tarta
olej do smażenia

Papryczki chilli myjemy, odcinamy główki i wydrążamy.







Ser feta rozdrabniamy, mieszamy z ziołami i faszerujemy nim papryczki.







Następnie papryczki obtaczamy w mące, cieście naleśnikowym i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju aż do zrumienienia.






A efekt końcowy powinien być taki!

Można na talerz rozlać odrobinę sosu sojowego, doskonale będzie się komponował!









Jeśli chcemy możemy też zrobić wersję light, czyli zamiast smażenia w oleju układamy papryczki na blasze i zapiekamy w piekarniku kilkanaście minut. Jednak opcja ze smażeniem jest szybsza, więc dla niecierpliwych to wręcz idealne rozwiązanie. Przygotowanie tej potrawy nie jest pracochłonne, ale za to efekt jest nieziemski. 

Papryczki możemy jeść jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.

SMACZNEGO!

Zapraszam na kolejne posty z serii "... z afrodyzjakiem" :)






Zapisz się do newslettera!




Share this article!

1 komentarz:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML